Вие имате прво да ја знаете вистината

Зошто имате главоболки на одмор?

Конечно дојде вашето време за одмор . Едвај чекате да ја одморите душата, да го исклучите мозокот и да уживате во топлите летни денови. Тоа е време кога сите сакаме да се извлечеме од секојдневните работи и стресот и да ги “наполниме батериите“ за понатаму.

Стабилизирајте го стресот

Сепак, многу луѓе се сеќаваат на своите одмори со тоа што страдаат од силни главоболки кои ги спречувале да функционираат нормално. И да, ова се случува токму на одмор кога треба да се опуштите и да уживате. Сепак, експертите наведуваат дека постојат фактори кои ги предизвикуваат овие главоболки, и што можете да направите за да не ви го уништат слободното време и одморот.

Националната фондација за мигрена советува да го стабилизирате стресот со доволно спиење, да ги држите вашите обврски под контрола и да поминувате квалитетно време со партнерот и пријателите. Понатаму, временските зони можат да го нарушат нечиј деноноќен ритам, придонесувајќи за нарушување на спиењето и напади на мигрена.

Важно е да останете хидрирани

Погрижете се просторијата во која спиете да биде ладна и темна и придржувајте се до вашата нормална рутина пред спиење колку што е можно повеќе.

Важно е да останете хидрирани и да одржувате доволно количество вода, бидејќи тоа е исто така клучно за спречување на можни главоболки.

Клиниката во Кливленд пишува дека понекогаш исхраната може да биде фактор кој ќе предизвика главоболки.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!