Вие имате прво да ја знаете вистината

Фудбалскиот клуб Оксфорд Сити првиот кој прифати плаќања со Биткоин

Се смета дека фудбалскиот клуб е првиот во нелига кој прифаќа плаќања на денот на натпреварот во дигитална валута.

Оксфорд Сити ќе го прифати Биткоинот од навивачите кои купуваат билети, храна и пијалоци на нивниот стадион за полнење RAW како алтернатива на картичка и готовина. Плаќањата прво ќе бидат прифатени на саботното отворање на Националната лига Југ против Истбурн Бороу. Директорот за фудбал на клубот рече дека плаќањето со Биткоин може да „стане ново нормално“ на теренот.

Се договори повеќегодишно партнерство со CoinCorner со седиште во Островот, кој исто така ќе биде негов спонзор на задниот дел од кошулата.

Компанијата ја произведе The Bolt Card, за која вели дека е првата бесконтактна картичка во светот за Bitcoin. Џастин Мерит, директорот за фудбал на клубот, рече: „Прифаќањето на најновите технологии и иновации за да се осигура дека Оксфорд Сити ФК може да продолжи да работи како самоодржлив клуб е клучен дел од нашите долгорочни цели.

„Не е задолжително луѓето да се занимаваат со нашата нова технологија, но веруваме дека времето за плаќање преку Биткоин ќе стане новото нормално во англискиот фудбал“.

Даниел Скот, извршен директор на CoinCorner, рече: „Иновативноста и напредното размислување се во срцето на нашите клучни работни цели, исто како и Оксфорд Сити ФК. „Задоволство е да се види како клубот стана првиот усвојувач на плаќање Bitcoin во Националната лига. Веруваме дека овој потег ќе постави тренд во поделбите кои не се во лига и фудбалска лига, бидејќи дигиталната валута се етаблира како нова норма за спортските навивачи и посетителите на настани низ целиот свет. ОК“.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!