Вие имате прво да ја знаете вистината

Астролозите најавуваат 2 магични ДАТУМИ во АВГУСТ: Претстојниот дожд од МЕТЕОРИ може да ви го промени животот

Од наша перспектива, метеорските дождови изгледаат како прекрасни светлосни ефекти на небото, но во реалноста, тие се вид на бура што се јавува поради распаѓање на комета. Но, од астролошка страна, тоа може да претставува различни работи кои имаат влијание врз вашите хороскопски знаци. За да го разбереме астролошкото значење на метеорскиот дожд, мора да го разбереме значењето на кометата. Кометите се состојат од мраз, прашина и гасови. Ако бараме симболика во ова, би можеле да кажеме дека кометите ги претставуваат нашите замрзнати емоции и колективни стравови, кои излегуваат на површина за да ги видиме и излечиме. Повеќе нема да можеме да потиснуваме се што сме игнорирале или потиснале. Метеорскиот дожд ја симболизира убавината што се издига од пепелта. Метеорските дождови претставуваат духовни сознанија и мудрост стекнати со гледање длабоко во сенките на нас самите и на нашиот свет.

Од гледна точка на астрологот, време е за инспирација и нови идеи кои ќе ви помогнат да живеете понаменски живот, да се ослободите од стравовите и мислите за самопоразување. Овој месец ќе бидеме сведоци на метеорскиот дожд Персеиди кој ќе се појави на небото на 11 и 12 август, а ќе трае со различен интензитет до 1 септември. Еве како максимално да ја искористите енергијата од метеорскиот дожд врз основа на вашиот хороскопски знак!

Земјени знаци (Јарец, Бик, Девица)

Овој метеорски дожд може да ви помогне да се дистанцирате од практичното и да се префрлите повеќе во доменот на идеите и соништата. Ќе можете да се вратите на земјата и да се фокусирате на тоа како да ги спроведете овие идеи во догледно време. Но, сега за сега, само бидете отворени за истражување на она што моментално ви е достапно. Тоа е и време за учење. Вашиот ум може да биде поотворен од вообичаено.

Воздушни знаци (Вага, Водолија, Близнаци)

За вас, овие метеорски дождови можат да ви помогнат да ги фокусирате вашите мисли. Можете да ги проверите работите од вашата листа со задачи и да продолжите со проектите што некогаш биле ставени на чекање. Може да добиете излив на енергија и импулс. Ова е време и за дружење и може да сретнете луѓе од минатото кои одамна не сте ги виделе.

Огнени знаци (Овен, Лав, Стрелец)

Можеби ова е време да застанете и да размислите. Имате поттик за излегување, за дружење. Сепак, одвојте време за себе, бидејќи сте отворени за нови идеи или сознанија кои ви се наметнуваат. Може да го реализирате неискористениот потенцијал и да пронајдете нови начини да ја изразите вашата креативна енергија. Поминавте низ транзиција и сега е добро време да дадете приоритет.

Водни знаци (Рак, Шкорпија, Риби)

Емоциите кои биле потиснати или замрзнати може да почнат да се појавуваат во вас. Настаните во светот, како и сеќавањата од вашиот личен живот, би можеле да ве направат поемотивни. Бидете сочувствителни кон себе, но и кон другите. Ова е промена која ќе ви помогне да ја зајакнете вашата интуиција. Метеорскиот дожд може да ви помогне да се ослободите од некои од вашите стравови.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!