Вие имате прво да ја знаете вистината

ВЕЛИЧЕСТВEНО! Воената полиција на Србија доби нови оклопни возила – изгледаат ПРЕМОЌНО!

Во баталјонот на воената полиција од гардата се спроведува обука на стручен кадар за употреба на нови оклопни возила во вооружувањето на српските вооружени сили – „Беркет Г3“ (Lenco BearCat G3).

Програмата за обука вклучува обука на воени полицајци за управување со ова возило, како и обука за негово користење во различни тактички и теренски услови.

Оклопните возила „Беркет“ се одликуваат со висока подвижност и балистичка заштита, можност за блокирање и безбеден пристап до блокирани објекти, така што имаат одлична примена и во урбани и во рурални средини, а нивното воведување во употреба значително ги подобри можностите на единиците на српските вооружени сили за спроведување на конкретни задачи на воената полиција.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!