Вие имате прво да ја знаете вистината

АРМИЈАТА НА СРБИЈА ПОДГОТВЕНА ДА ЈА БРАНИ ТАТКОВИНАТА! Борбената готовност во Копнената безбедносна зона на НАЈВИСОКО ниво

Началникот на Генералштабот на вооружените сили на Србија, генерал Милан Мојсиловиќ денеска го посети делот на српските вооружени сили ангажирани за контрола на копнената безбедносна зона и безбедноста на административната линија со Косово и Метохија.

По тој повод, генералот Мојсиловиќ го разгледа нивото на борбена готовност на српските вооружени сили на подрачјето на базите „Табалија“ и „Рудница“ и нивната способност брзо да реагираат во случај на потреба и да обезбедат мир и безбедност во овој дел. на земјата.

Во однос на неодамнешните настани во јужната покраина предизвикани од едностраните потези на привремените институции на самоуправа во Приштина, генералот Мојсиловиќ го изрази своето задоволство од високата борбена готовност на силите на српските вооружени сили и фактот што ангажираните војниците и офицерите се подготвени, мотивирани и обучени за извршување на секоја задача што ќе им биде поставена.татковина Србија.

Началникот на Генералштабот на Војската на Србија за време на обиколката на базите во копнената безбедносна зона беше придружуван од командантот на копнената армија генерал-потполковник Милосав Симовиќ, началникот на Оперативната управа (Ј-3), потполковник. Генералот Желимир Глишовиќ и началникот на Дирекцијата за логистика (Ј-4), генерал-мајор Срѓан Петковиќ.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!