Вие имате прво да ја знаете вистината

ЈА УБИЛА СЕКТАТА СО ЧЕКАН ВО ГЛАВА: Излегоа на површина сите детали од разговорот на Нада Топчагиќ и покојната медицинска сестра! 

Зоран Марјановиќ кој беше прогласен за виновен и осуден на 40 години затвор за убиството на сопругата Јелена Марјановиќ и понатаму е главна тема, како во медиумите, така и на социјалните мрежи. Сега повторно шират разни теории за тоа кој е вистинскиот убиец, а се шерува и интервјуто од 2017 година на покојната болничарка Радмила Матиќ од Виена, која тогаш застана во одбрана на Зоран.

Имено, Радмила Матиќ за прв пат се појави во јавноста во 2016 година кога беше откриена нејзината експлицитна преписка со Зоран Марјановиќ, сопругот на убиената пејачка Јелена Марјановиќ. Уште поголем шок следеше кога медиумите објавија дека медицинската сестра ненадејно починала во 2021 година на 41-годишна возраст.

Во интервју за Стар во 2017 година, таа истакна дека пејачката Нада Топчагиќ и рекла дека некако се плаши од Зоран Марјановиќ и дека е убиена од секта.

Нада Топчагиќ рекла: „Ја уби секта со чекан во главата“ Мислев дека жената е пијана и не знае што зборува, но подоцна, кога подобро размислив, беше очигледно дека знаеше се. Нада беше блиска со Јелена и тоа веројатно и се излета во афект, без нејзино размислување. Сигурна сум дека се плаши да каже се што знае. Нада ми прати пораки да се извлечам од се, колку што може побргу, бидејќи не бев ни свесен во што се навлеков. Таа се плаши од сектата, па затоа не зборува за тоа јавно. После тоа и оставив порака, а таа само и пиша што поскоро да се извлечам од се, бидејќи сум во опасност и не знам во што сум навлегла и да се држам настрана од тоа семејство.

Еднаш во четири часот наутро ми испрати порака: „Нешто лошо ќе ти се случи, го чувствувам, треба што поскоро да дојдеш кај мене дома за да ти го дадам клучот за спас, јас сум единствениот кој може да ти помогне”. Таа вечер навистина се исплашив, мислев дека ми прават магии и ќе станам жртва на нив. Ми рече да ги затворам очите и мислам на создателот и ќе почувствував како минува низ мене. Мислам дека се дрогирал кога ми го праќал сето тоа – зборувала Рада и мајката на Зоран ја нарече „класична вештерка која се занимава со ѓаволи“.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!