Вие имате прво да ја знаете вистината

ПИРАМИДИ ОТКРИЕНИ ВО СРБИЈА Два рида кај Ариље постојано ги посетуваат истражувачите

Многумина велат дека се идентични со оние во Босна и Херцеговина, коинциденцијата е голема, а мештаните со години гледаат истражувачи на терен.

Досега можевме да слушнеме за египетската и босанската пирамида, но ако им се верува на доказите што ги дадоа локалните познавачи на оваа појава, постојат сите шанси и Србија да се пофали со нивното постоење. постер На пат кон селото Ариље Висока, од левата страна се издигаат два пирамидални рида, кои го привлекуваат погледот на секој минувач. Тие се наоѓаат на иста географска ширина како босанските пирамиди, положбата според ѕвездите и аголот што го заземаат соседните пирамиди е идентична со оние во Србија.

Ова се врвовите на малиот и големиот Остреш, многумина ги нарекуваат Арилски пирамиди не само поради нивниот зашилен изглед, туку и поради тоа што се слични по висина и димензии со оние во Босна и Херцеговина. Како деца, се искачивме на самиот врв Остреш и наидовме на бројни мистериозни споменици скриени длабоко во шумата, како и некои дупки, слични на подземни тунели, кои изгледаа морничаво. Овде во неколку наврати се дупчеше за тестирање на теренот, а многумина веруваат дека овие два пирамидални рида кријат некоја енергија – вели за РИНУ Драган од селото Добраче кај Ариље. Топонимите би можеле да укажуваат и на случајности. Во близина на босанските пирамиди се наоѓа градот Високо, а во близина на Арилијанските пирамиди се наоѓа селото Висока. Во тој простор се наоѓа и бањата Височка со многу термални извори, што исто така може да биде уште еден параметар дека во близина има пирамиди кои имаат многу шуплини и многу пештери во својот состав. Од околината се издвојуваат два пирамидални рида кај Ариље со остри рабови, а стрмните страни водат до реката Велики Рзав. – Има многу патишта кои водат до врвот, но по нив газат само алпинисти и планинари. Оние кои се физички подготвени бидејќи искачувањата се многу големи и стрмни. Најпристапна е јужната страна. Во летниот период има многу влекачи, па затоа не се препорачува движење без поискусен член на екипажот. Во неколку наврати се видени и мечки – додаде Драган. Сè уште обвиени со мистерија, пирамидите на Арил чекаат некој кој детално ќе ги истражи и ќе ги потврди сите овие претпоставки. Бројните туристи кои одат на овој локалитет остануваат фасцинирани од природните убавини на Височки кањон, но и од лековитите својства на бањската вода. Таа бања постои осум века, а многумина спасот го нашле во Височката бања.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!