Вие имате прво да ја знаете вистината

Германскиот парк, дом на 700 различни видови пеперутки, го одзема здивот (видео/фото)

Паркот е основан во 1978 година како место каде што ќе се чуваат растенија и диви животни со цел да останат дел од минатото и традицијата за идните генерации. Сепак, овој дел од земјата е прогласен за заштитено природно подрачје уште во 1910 година, што го прави првиот парк од ваков вид во Германија.

Првиот и единствен национален парк на германските Алпи се наоѓа на југот на Германија, веднаш на границата со Австрија. Се наоѓа во општина Берштезгаден, а неговите пејзажи и природни убавини навистина го одземаат здивот. Во националниот парк, посетителите можат да ја искусат вистинската природа и да научат за заштита на животната средина додека го истражуваат овој недопрен резерват на добро обележани пешачки патеки.

Берштезгаден е парк кој на посетителите им нуди уникатно искуство да се биде во природа. Тие можат да откријат сурови и остри карпи, да посетуваат длабоки темни шуми и да истражуваат диви реки и водопади. Овде можете да најдете и мирни зелени пасишта, идилични долини, места за семејни излети.

Ова е токму најголемата вредност на Националниот парк Берштезгаден. Овде живеат повеќе од 700 различни видови пеперутки, а може да се најдат и разни дивокои, кози, елени и ќелави орли, што е само дел од родниот див свет. Различноста овде е голема, тоа е уникатен мал свет каде природата може сама да се развива.

Посетителите на овој национален парк можат да уживаат во различни активности. Има бројни пешачки патеки, а има и други содржини за туристите кои сакаат адреналин и авантура. Има повеќе од 260 километри пешачки или стрмни планински патеки, како и бројни падини и скијачки патеки. Сето ова, особено во комбинација со прекрасните планински куќички, создава навистина совршено место за одмор.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!