Вие имате прво да ја знаете вистината

Sony планира PS5 Slim со отстранлив диск

Со секоја генерација на гејмерски конзоли гледаме мали редизајнирања кои одат кон производство на покомпактни и потенки уреди.

Претстојната ревизија на конзолата PS5 може да значи дека Sony полека ги отфрла дисковите и дигиталната верзија на конзолата како што ги имаме во моментов. Наместо тоа, компанијата би можела да понуди отстранлив диск за конзолата, што би ги намалило трошоците за производство.

Според извори блиски до плановите на Sony, новата ревизија на PS5 ќе пристигне следната година и целосно ќе ја замени сегашната шасија на PS5. На нејзино место ќе дојде нова верзија на конзолата со дополнителна USB-C порта на задната страна. Ова ќе се користи за споменатиот отстранлив диск.

Планот е да се продаде новиот PS5 сам или со диск драјв вклучен во пакетот. Споменатиот диск диск исто така ќе се продава одделно, така што оние кои првично ќе се одлучат за само дигиталната верзија на конзолата може да имаат можност подоцна да додаваат физички дискови.

Се предлага диск-уредот да биде прикачен на конзолата на начин што го крие фактот дека е надворешен додаток.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!