Вие имате прво да ја знаете вистината

Подравка инвестираше 30 милиони куни во модернизација на производството: новата линија двојно ќе го зголеми производството на житарици за појадок Лино

Со реализација на оваа инвестиција Подравка дополнително го модернизираше технолошкиот производствен процес.

Подравка успешно заврши уште една инвестиција во модернизацијата на производството, инвестирајќи речиси 30 милиони куни во линијата екструдер, односно машината што овозможува производство на житарки за појадок и опрема за пакување во слаткарската фабрика Коктел во Копривница.

Како што соопштија од прехранбената компанија во четвртокот, со ова двојно ќе се зголеми производствениот капацитет на житариците за појадок.

„Линијата се состои од машина за производство на житарки за појадок, машина за пакување во вреќи, машини за пакување кеси во комерцијални и транспортни кутии и робот за палетизација“, објасни Бранимир Перковиќ, директор на Производниот сектор, нагласувајќи дека инвестицијата е завршена дури и порано од првично планираниот рок.

Со реализација на оваа инвестиција Подравка дополнително го модернизира технолошкиот производствен процес и ги обезбеди предусловите за натамошен раст на продажбата на постоечки и нови производи во категоријата житарки за појадок.

Воедно, со ова успешно се заокружи уште една инвестиција која е дел од силниот инвестициски циклус што го започна менаџментот на Подравка минатата година, кој вклучуваше оптимизација на логистичките процеси, ИТ и енергетска реконструкција и модернизација на седиштето во Копривница и технолошка модернизација на производството. , се вели во соопштението за печатот.

Задоволство од реализацијата на инвестицијата изрази и претседателката на Управниот одбор на Подравка, Мартина Далиќ, при посетата на фабриката за коктели заедно со другите членови на Управниот одбор, се заклучува.

Подравка инвестираше 30 милиони куни во модернизацијата на производството.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!