Вие имате прво да ја знаете вистината

Apple го реши проблемот со камерата со помош на новото ажурирање

Помалку од една недела откако Apple ја објави серијата iPhone 14, корисниците пријавуваат проблеми со тресењето на камерата при користење на некои надворешни апликации.

Споменатиот проблем сега е решен како дел од ажурирањето на iOS 16.0.2, кое пристигнува до корисниците на iPhone надвор од планираниот распоред.

Според извештаите, проблемот со вибрациите на камерата е предизвикан од втората генерација на OIS системот со поместување на сензорот на главната камера во моделите iPhone 14 Pro и 14 Pro Max. Некои корисници пријавија гласни звуци на гребење и вибрации кои доаѓаат од камерата по отворањето на апликациите на екосистемот што не се на Apple, што ја прави камерата неупотреблива за овие апликации.

Новото ажурирање носи уште некои поправки. Корисниците се пожалија и на новото известување за копирање/залепување во верзијата iOS 16. Од корисниците беше побарана дозвола за копирање и залепување на содржината помеѓу апликациите, а корисниците беа изнервирани од тоа колку често се појавува ова известување.

Ажурирањето на iOS 16.0.2 сега се прикажува на сите поддржани модели на iPhone. За да го примените ажурирањето, одете во Поставки > Општо > Ажурирање на софтвер.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!