Вие имате прво да ја знаете вистината

Турски медиуми: Бројот на компании со руски капитал во Турција рапидно расте

Во текот на изминатите шест месеци, руските граѓани основаа најмногу компании во Истанбул и Анталија; огромното мнозинство од луѓето кои купиле турски недвижен имот во овие градови се токму Русите.

Покрај растот на компаниите со руски капитал во самата Турција, турските компании ги откупуваат средствата на руските компании по подобри цени. Така, Arçelik A.Ş, лидерот на турскиот пазар на апарати за домаќинство, ги стекна средствата на Indesit International и Whirlpool Rus (производител на Indesit и Hotpoint апарати за домаќинство). Компанијата ќе добие производствени капацитети во
Во Липецк ќе се овозможи производство на околу 2,8 милиони машини за перење и фрижидери годишно.

Arçelik A.Ş произведува производи под десет марки, вклучувајќи ги Bloomberg и Beko, а има фабрики во Турција, Романија, Русија и Кина.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!