Вие имате прво да ја знаете вистината

Роботи ги служат гостите во ресторан во Катманду

– Роботите, освен послужувањето, извршуваат и други активности, вклучувајќи и одржување на хигиената на објектот.

КАТМАНДУ 

Во ресторан во Катманду, Непал, гостите ги служат роботи.

Гостите имаат можност со помош на дигитализирано мени да креираат нарачки, а ќе бидат услужени од робот.

Роботите, освен послужувањето, извршуваат и други активности, вклучувајќи и одржување на хигиената на објектот.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!