Регистрирани се 237 нови случаи на коронавирус во Македонија, а уште осум лица починаа, соопшти денеска Министерството за здравство.

Новиот број на заразени е потврден со 1.525 тестови во претходните 24 часа и 15,54 проценти од испитаниците биле позитивни.

2.530 луѓе починале од коронавирус во Македонија, дијагностицирани се вкупно 84.024, а 18.565 се активни.

Институтот за јавно здравје регистрираше дека се опоравиле уште 460 пациенти, така што вкупниот број на излекувани пациенти се искачи на 62.929.

Вкупно 404.347 тестови за коронавирус се извршени во Македонија.