Српскиот фолкер Аца Лукас синоќа беше запрен и однесен во станица, а медиумите во соседната земја пишуваат дека тој наводно избегал од полицијата.

Блиц пишува дека дури втората патрола успеала да го запре, по што бил тестиран за алкохол и дрога. Тестот потврди дека тој имал алкохол во крвта. Полицајката се обиде да го запре Лукас, но тој наводно бил арогантен и ја навредувал полицијата.

“Овде нема ништо спорно. Тие ме пуштија да заминам, повеќе не сум во полиција. Пиев малку повеќе алкохол и ме уапсија. Како и секој друг граѓанин, јас бев одговорен за своите постапки. Сега сè е во ред”, рече тој изјави Блиц.