До 11 часот 199.495 граѓани го исполниле своето право на глас, или 11 отсто од вкупниот број на гласачи соопшти на прес-конфернеција претседателот на Државната изборна комисија Оливер Дерковски.

По изборни единици, во првата ИЕ досега гласале 13,7 отсто, во ИЕ2 9,60 проценти, во ИЕ3 13,08 отсто, во ИЕ4 13,46 проценти, во ИЕ5 10,5 отсто и во ИЕ 6,04 проценти.

Највисок процент на излезеност се забележува во општина Аеродром каде правото на глас досега го искористиле над 17,6 отсто.

Излезноста е висока и во Карпош 17,07 проценти, Кисела Вода 16,81 отсто.

Гласањето во сите избирачки места се одвива непречено.


Напишете коментар