Познат е по многу казни кој што ги има платено поради непочитувањето на законот и редот.

Во извештајот „Лов на Папарацо“ се наведува дека Милан Калиниќ бил повнимателен некое време, откако полицијата го казнила, но се чини дека тој се вратил на својот стар обичај.