Алармната сирена се огласи во американската база во Германија за време на воените вежби во Русија!

Raketa, Ruska vojska

Како што се наведува, сирената за аларм се огласи во најголемата американска база во Европа, „Рамштајн“, како предупредување дека е испукана балистичка ракета.

Неизвесноста владееше неколку минути, сè додека не се слушна крајот на алармот.

Според прелиминарните информации, алармот бил вклучен откако разузнавачките сателити на САД забележале лансирање на ракетата кога четири ракети биле тестирани од руска подморница во Охотско Море.

На 12 декември беа лансирани четири балистички ракети „Булава“ истовремено од нуклеарната подморница „Владимир Мономах“ на руската пацифичка флота на 12 декември.