Мехази нагласува дека инсистирањето на Рамуш Харадинај не е случајно, туку прилично намерно со цел да се заплаши Демократската лига на Косово на Иса Мустафа

Ramuš Haradinaj

Иако се очекува мандатот на вршителот на должноста претседател Вјоса Османи да трае уште неколку месеци, веќе започнаа дискусии за лицето кое ќе го заземе местото на сегашниот претседател, пишува Бота Сот.

Алијансата за иднината на Косово продолжува да инсистира на тоа дека лидерот на оваа партија, Рамуш Харадинај, треба да биде следниот претседател на Косово и тие наведуваат дека Харадинај е личност што обединува.

Професорот Сулхајман Мехази вели дека „тврдоглавоста“ на лидерот на Сојузот за иднината на Косово, Рамуш Харадинај е толку голема што ги изгубил умот, умот и очите, бидејќи смета дека може да дојде на чело на Косово со само 13 пратеници.

„Тој навистина мисли дека ќе стане претседател со своите 13 пратеници . Неговата желба да го преземе претседателството на Косово нè изненадува сите, зошто претседателот на АБК е толку за вљубен во претседателството кога неговата партија излезе четврта за време на последните парламентарни избори . Како ќе стане претседател на Косово без две третини од гласовите на пратениците во косовскиот парламент “, рече професорот Мехази.