Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, го објави истражувањето на јавното мислење што му беше доставено.

Ги имате овие тајкунски телевизии каде како опозицијата никогаш нема да се нарече (проф. Д-р Воислав) Шешељ или (д-р) Милош Јовановиќ, туку само еден дел од опозицијата, кои се блиски до нив, а тоа се некои партии што сите заедно имаат од 5 до 6 проценти рејтинг. Подобро е да не читаме колку проценки имаат, сите заедно, рече Вучиќ.

Вучиќ вели дека неговите противници немаат друг план освен да навиваат за падот на Србија.

Денес некаде напишаа дека короната нема да го собори Вучиќ. На почетокот на пандемијата, тие напишаа дека ништо нема да ме сруши побрзо од короната. Тие го поддржуваат падот на Србија. Тие го поддржуваат пропаѓањето на болницата во Батајница. Тоа е целата нивна програма – рече Вучиќ.