Сцените од протестот што се одржа вчера во Вашингтон го шокираа светот.

Имајќи предвид дека целиот свет ги следеше настаните во Вашингтон, бројни новинарски тимови беа пред зградата на Капитол, а демонстрантите решија да го истурат својот гнев врз нив.

Во еден момент тие се свртеа кон новинарите, ги нападнаа камерите и другата новинарска опрема, го соборија на подот, пукаа и го газеа.

Тие извикуваа : УБИЈТЕ ГИ НОВИАРИТЕ !

Некои медиуми наведуваат дека демострантите скандирале : „Медиумите се непријатели на народот“.