Овој трик веднаш ги отстранува масните дамки! Толку е едноставно, потребна е само една состојка

Дамките од маснотии на облеката можат да бидат вистински кошмар, но едноставен трик на TikTok се покажа како вистинско решение, дури и за облеката што е веќе испрана.

Речиси е невозможно да се отстранат дамките од масло или маснотии на облеката, дури и со помош на специјализирани производи кои можете да ги купите, но TikTok полуде по едноставен трик кој успешно го решава овој проблем.

Може да добиете мрсни дамки речиси насекаде – додека јадете малку мрсна храна во ресторан, пржете ручек или вечера, па дури и додека нанесувате крема за сончање. Колку и да е лесно да се направат такви дамки , толку е тешко да се отстранат!

Стандардните алишта не помагаат кога станува збор за мрсни дамки, а ако облеката што сте ја извалкале е обоена, користењето белило може да биде многу ризично.

Меѓутоа, неодамна на TikTok се појави фантастичен трик кој ќе ви помогне да ги отстраните дамките од маснотии, дури и ако облеката е веќе измиена и претходно неуспешно третирана против дамки.

@lauradebarra Get rid of grease stains for good! This is an easy stain removal tip using a cheap and easy to find product #grease #greasestains #stain #stains #stainremover #stainremoval #laundry #washing #washingmachine #laundrytok #laundrytips #cleanclothes #slowfashion #garmentgoddess #laundryhack #greasestain ♬ original sound – LauradeBarra

Гуруто за хакирање дома, Лаура де Бара, сподели совет на својот профил за отстранување на дамки од маснотии, објаснувајќи дека се што ви треба е детергент за миење садови! Сè што треба да направите е да го нанесете детергентот директно на обоеното место и потоа да ја измиете облеката како и обично.

– Овој трик функционира дури и ако веќе сте ја измиле облеката. Се што треба да направите е да втриете детергент за миење садови во дамката и потоа да ја измиете облеката како и обично – нагласува Лора.