Топете масти со специјална техника на одење! Ќе имате кондиција како никогаш досега, а тоа е многу едноставно!

Со помош на едноставната техника „12-3-30“ подобрете ја состојбата и ослободете се од масните наслаги.

Без разлика на нашата желба, не постои магично апче за слабеење . Како што не се здебеливме преку ноќ, не е реално да се очекува брзо слабеење на ист начин.

Сепак, важно е да се запамети дека единствениот докажан начин за слабеење и трајно одржување е калорискиот дефицит, урамнотежена исхрана и физичка активност.

Техника која дава одлични резултати

Тоа не значи дека сега треба да трчате како луди и да го напрегате телото, особено ако сте неактивни со години. Понекогаш е доволна прошетка за да започне метаболизмот и да се забрза елиминацијата на токсините и вишокот вода. Токму затоа што многу луѓе не уживаат во трчањето, развиена е техника која дава фантастични резултати за многу кратко време.

Ако напишете „12-3-30 метод“ во пребарувачот, било на Google, Instagram или TikTok, ќе разберете зошто оваа техника е една од најпопуларните во последните месеци. На Google има над 21 милион пребарувања, додека бројот на прегледи на TikTok надминува 287 милиони.

Причината за оваа популарност е оправдана. Прво, навистина дава резултати, а второ, погоден е и за оние кои не тренирале долго време, што можете да го видите во примерот подолу, кој е само еден од многуте.

Која е техниката 12-3-30?

Многу е едноставно, 12 е наклонот на лентата за трчање, 3 е брзината и 30 минути е времетраењето на тренингот. Значи, неопходно е да се оди на лента за трчање 30 минути со наклон од 12 и брзина од 3.

Но, внимавајте, техниката е именувана по американски ленти. Во Европа наместо брзина 3 треба да се стави на 4,8 (затоа што брзината 3 е во милји на час, а не во километри како што се мери кај нас).

@laci_renee I LOVE the 12:3:30 trend! 12 incline, 3mph, for 30 minutes on the treadmill AFTER your workout is an insanely good cardio option. Heres one easy and common form correction to get the most out of this exercise 💕 #12330 #cardiotip #planetfitness #workoutsforwomen #beginnerworkout ♬ Night & Day – Yung Trip

Исто така, многу е важно да не започнете да тренирате со најголема брзина. Најдобро е прво да одите на рамно тло, со помала брзина, не поголема од 4, и само кога ќе се навикнат мускулите, постепено зголемувајте го наклонот и брзината.

Многу е важно да се истегнете пред и после тренинг за да избегнете можни повреди и да не се наметнувате да ги издржите сите 30 минути веднаш.

Ова треба да биде вашата цел, а не вашата почетна позиција. Меѓутоа, кога конечно ќе станете фит, ќе видите и самите зошто ова е еден од најпопуларните методи за слабеење.