Трикот на искусна стјуардеса! Не одете на патување без една работа, тоа може да се искористи на многу начини!

Искусната стјуардеса Cici на својот профил на TikTok ги откри придобивките од селотејп и зошто секогаш треба да ја носите со себе на патување.

Сици е искусна стјуардеса од Флорида која во своето видео на TikTok откри дека селотејп е најважното нешто што треба да се донесе на патување. Таа откри и неколку начини на кои можеме да го искористиме.

@ciciinthesky Duct tape: the traveler's secret weapon! From fixing broken luggage to hemming pants, it’s saved me in countless situations. What’s your duct tape travel story? Share below! 🌎✈️🧳#DuctTapeSavesTheDay #TravelHack #DuctTapeStories ♬ original sound – CiCi in the Sky

Нејзиното видео стана вистински хит на интернет. Корисниците на TikTok споделија некои од нивните совети, па еден корисник на социјалната мрежа сугерираше дека леплива лента може да се користи и на вратите од хотелските соби, а друг напиша дека лентата може да се користи за држење на повлечените завеси, што стјуардесата го пофали како одлична идеја. .

Како сите можеме да користиме селотејп за време на патувањето:

– Патниците кои имаат проблеми со спиењето можат да ги покријат малите светла кои обично ги мачат со селотејп

– Може да се користи за подобро затворање на шишиња и спречување нешто да се истури при транспортот

– Родителите можат да ги заштитат своите малечки со покривање на штекерите со самолеплива лента

– Можете да поправите скинат ремен на патната торба

– Полесно е да ги отстраните влакната од облеката со селотејп

– Ако ви се откачи ѓонот, можете да го залепите со селотејп

Една од најголемите трауми за многу луѓе е губењето на куферите на аеродромот. Обележете го со селотејп за полесно да се забележи во толпата и потешко да се замени. 

Многу луѓе до сега не знаеја за што можат да користат селотејп, но сигурно е дека отсега па натаму, селотејп ќе биде задолжително пакување при патување.