Треба да констатираме дека напредокот од 11-от по ред состанок на заедничката мешовита комисија со Македонија е нула. Ова го рече копретседавачот на заедничката мешовита експертска комисија за историски и образовни прашања меѓу Бугарија и Македонија, проф. Ангел Димитров за време на онлајн-прес-конференција по 11-тиот состанок на комисијата.

Учењето на далечина поради пандемијата создаде сериозни проблеми во образованието, но работата на далечина на нашата комисија создаде сериозни проблеми во нашата работа за образованието, рече Димитров на прес-конференцијата.

Според него, нема ниту еден мал чекор напред во работата на комисијата.