Драган Шево, осомничен за убиството на монахот Стефан во манастирот Глоговац кај Шипово, откако бил лоциран во мотелот „Нана“ кај Бања Лука, одбил да и се предаде на полицијата, и во еден момент се заканил дека ќе изврши самоубиство.

За време на разговорот со полицијата, тој тврди дека имал нож со себе и дека ќе се самоубие ако се обидат да го уапсат. Се претпоставува дека станува збор за истиот нож со кој го убил својот Стефан, пишува Српскаинфо.

Dragan Ševo lociran u hotelu na ulazu u Banjaluku

Полицијата била веднаш испратена во споменатиот мотел, меѓу кои имало и припадници на Специјалната антитерористичка единица (САЈ) на Министерството за внатрешни работи на Република Српска.

Откако сфатиле дека Шево не планира мирно да ја напушти просторијата и дека постои можност за самоубиство, беше решено да се преземе акција за негово апсење, со цел да се спречи да го стори тоа. Членовите на САЈ упаднале во неговата соба и кога Шево ги забележал, тој со нож си ја пресекол ногата.

Dragan Ševo odvezen kolima hitne pomoći

Пред мотелот „Нана“, екипата на брзата помош чекаше во случај работите случајно да не избегаат од контрола . Откако тој си ја исекол ногата , вработените на брзата помош влегле во собата со полицијата.