Владата на денешната седница го прифати предлогот на Министерството за здравство за потребата од дополнителна асистенција на припадниците на АРМ во обезбедувањето на болниците.

Од владината прес-служба појаснуваат дека ова ќе биде дополнителна помош за припадниците на МВР.

– Во однос на овој предлог беше донесен заклучок за ова да се побара согласност од претседателот на државата – се наведува во владиното соопштение.