Новоизбраниот претседател на САД планира да примени сосема поинаква стратегија од администрацијата на Трамп

Новоизбраниот претседател џО Бајден има намера да ја стави на располагање секоја доза од вакцината коронавирус кога ќе стапи на должност, што е спротивно на стратегијата на администрацијата на Трамп.

Новоизбраниот претседател смета дека мора да ја забрза дистрибуцијата на вакцината, додека истовремено продолжува да гарантира дека Американците на кои им е најпотребно ќе ја добијат што е можно побрзо, изјави портпаролот на преодниот тим на Бајден за Си-Ен-Ен.

Ruska vakcina protiv korona virusa

Тој посочи дека Бајден поддржува итно користење на постоечките дози и смета дека владата треба да престане да чува залихи за да можат што повеќе луѓе да примат вакцина во овој момент.