Ќерката на Бајден даде комплименти според кој американците треба да бидат сигурни во неговата чесност, и верност.

Татко ми е исклучително емпатичен и има способност да препознава болка, знае да чувствува туѓа болка. Тој исто така јасно стави до знаење дека неговото семејство е најважно во светот. Во нашето семејство постои правило на кое сите сè уште се придржуваме, а тоа е дека каде и да е татко ми , без разлика со кого е на состанок, ако некое од децата го повика, ќе престане сè за да се јави – рече Ешли Бајден.

Бајден денес изјави дека пред да оди кон палатата во Вашингтон тој јадел традиционално со неговата фамилија. Потоа кога почнал да се спрема неговата жена му рекла : НЕ ЗАБОРАВАЈ ДЕКА ТРЕБА ДА ГО ИЗМИЕШ САДОТ ОД КОЈ ЈАДЕШЕ ЖИТАРИЦИ.