Почитуван господине претседател,

Би сакал уште еднаш да ви се заблагодарам како член на американската делегација за дарежливата гостопримливост за време на мојата неодамнешна посета на Југославија по повод церемониите посветени на тажната смрт на Едвард Кардељ. Беше убаво од вас што ме примивте и уживав во нашата размена на ставови. Се надевам дека ќе можам повторно да ја посетам вашата убава и интересна земја во некоја посреќна прилика“, напишал Бајден во своето писмо до Тито.

Во писмото, кон Тито со обраќа со зборовите „Ваша Екселенцијо“ и „Маршал Јосип Броз Тито“.