Припадници на сообраќајната полиција во Свилајнац се зачудени од апсењето на млад човек (24) кој под дејство на 2,42 промили алкохол во крвта и без возачка дозвола управувал автобус „мерцедес“ за кој се сомневал дека претходно го украл од автобуската станица.

  • Тој е осомничен дека влегол во автобус на противпожарна компанија во кој немало никој, го стартувал и се оддалечил, а полицијата го запре набргу потоа на улицата Кинг Питер на ова место. Според наредбата на надлежното обвинителство, против него ќе биде поднесена кривична пријава за сторено кривично дело неовластено користење на туѓо возило – пишува во соопштението.

Судијата на Прекршочниот суд го осуди човекот (24) на 30 дена затвор и парична казна од 220.000 динари за сторените повреди според Законот за безбедност во сообраќајот.