Вељко Ражнатовиќ отворено зборуваше за убиството на неговиот татко Жеjко Ражнатовиќ Аркан, па откри за моментот кога неговата мајка и тетка му рекле дека починал татко му. Тој посочува дека тоа било шок за него.

“Постојано прашував каде е татко ми, а мајка ми и тетка ми не сакаа да ме лажат, па ми признаа дека е мртов. Тоа беше шок за мене. Тоа е шок за секое дете … За среќа, бев многу мал. Не сакам да зборувам за тоа, тоа е тешка тема, ние само знаеме како ни беше. Не можам повеќе да размислувам за неправдите што ми се случија. Сега останува на мене да му дадам сè на моето дете, да продолжам со животот “. , вели Ражнатовиќ.

Veljko Ražnatović

“Додека мајка ми беше во затвор, мислев дека е во Америка. Анастасија ми рече дека таа отиде на турнеја и верував во тоа. Бев дете, одев на училиште и чекав да се врати мајка ми, а тие “Рекоа дека наскоро ќе се врати “