Советот на министри на БиХ побара од властите да дозволат повторно отворање на поранешниот центар за прием во Бихача, кој привремено би сместувал мигранти од кампот Липа.

Migrants warm up around a fire at camp "Lipa" after it was closed, in Bihac

„Советот на министри на БиХ експлицитно ги повикува властите на округот Уна-Сана и Бихача да ја почитуваат одлуката во март годинава за назначување на Бира за привремен приемен центар и да обезбедат прием и сместување на мигрантите на локацијата без одлагање“, се вели во соопштението по сесијата.