Гејтс вели дека сиромашните луѓе ваквата вакцина ќе биде достапна во подоцнежниот период и дека тие ќе треба да почекаат малку повеќе за разлика од оние со подлабок џеб.

Ова наиде на многу коментари од познатите личности кој што изјавија дека парите не треба да бидат пресудни за здравјето на човекот. Но сепак на прашањето дали би се вакцинирале повеќето изјавија дека би го направиле тоа .

Гејтс верува дека вакцината ќе биде развиена, но дека поради разните проблеми, вкличително и производството, таа ќе може да им помогне само на богатите земји.


Напишете коментар