Парот е примен во болница пред неколку дена поради компликации предизвикани од вирусот корона

Лесли и Патриша МекВатерс, кои се во брак скоро половина век, починаа од вирусот корона во ист ден . Тие беа примени во болница во Мичиген два дена пред Денот на благодарноста во Америка .

Вработените во болницата рекоа дека времето на смртта на брачниот другар било наведено во исто време во 16 часот и 23 минути.

  • Тоа е толку убаво, но и трагично. Тоа е како Ромео и Јулија – рече нивната ќерка Јоана.

Според нејзината ќерка, Патриша целиот свој работен век го поминала во болница, во операционата сала како медицинска сестра. Нејзиниот покоен татко возел камиони. Со тага во гласот, таа се сеќава на прекрасниот брак што го имале.