Зара затвора продавници и во Србија? Моден гигантски концепт за промена на бизнисот


По неколкумесечни најави, Зара го реализира планот и подготвува продажба на Интернет. Тоа значи губење работа за работниците во нејзините продавници

Очигледно преставниците на Зара мислеле дека ќе наидат на разбирање поради намалената потрошувачка но тоа не се случило.

Во последните 6 месеци Зара забележала значителен пораст на онлајн купувањето споредбено со купувањето во продавниците.

Затоа најверјатно е донесена одклука брендот во Србија да се продава само преку онлајн продавницата на ЗАРА. Сепак конечната одклука ќе се донесе до први наредниот месец.