Краток клип покажува како храната, сендвичи завиткани во фолија, била одземена од британски возач кој очигледно не знаел за новите ограничувања

Некои Британци се многу лути на Холандија овие денови затоа што нејзините цариници ги применуваат правилата на ЕУ за безбедност на храната и за време на ручекот ги конфискуваат сендвичите со шунка и сирење, кои британските патници ги носат со себе.

„Ерата по Брегзит“ пристигна, па луѓето што ја преминуваат границата на Велика Британија со ЕУ треба да се соочат со дополнителна бирократија.

На пример, тие повеќе не можат да носат месо, млеко или нивните производи со себе, дури и како „личен увоз“. И тие правила, всушност, ги применуваат царинските службеници во Холандија, како што неодамна покажа холандската телевизија.

Краток клип покажува како храната, сендвичи завиткани во фолија, била одземена од британски возач, кој очигледно не знаел за новите ограничувања.