На сите им се случило кога ќе испијат малку повеќе, да направат нешто глупаво, а Британец од Стафордшир дури законски го сменил името во Селин Дион.

Томас Дод, како што го нарекуваа до пред неколку дена, е огромен обожавател на канадската пејачка. За време на Божиќните денови, Томас гледал неколку нејзини концерти со неколку чаши, а една вечер дури испратил барање за официјална промена на името и платил 90 фунти за тоа.

Платил и дополнително за осум сертификати, со кои можел да докаже дека се вика Селин Дион. Иако бил изненаден кога го добил пликот со документите, Дион вели дека не планира да го врати старото име. „Едноставно не се онесвестив во кујната кога го отворив пликот“, изјави Лајв за Бирмингем. Сепак, тој сега го прифати своето ново име.

„Првичната грижа беше како ќе одам во одделот за персонал на работа за да им кажам дека го сменив името. Сега мислам дека тоа ќе биде одличен начин да се искористиш зад сцената. „Само се молам полицијата да не ме запре на патот“, вели Дион.

Неговата мајка, сепак, не е многу воодушевена. „Не беше многу смешно за мајка ми. Иако и објаснив дека може да биде многу полошо. Можев да се наречам Борис Џонсон “, рече Дион низ смеа.