Во последните 24 часа се евидентирани 33.355 нови случаи на коронавирус, што покажува тренд на опаѓање во последните неколку дена

Detalj iz Londona, Foto: Reuters

Обединетото Кралство денес за еден ден забележа 1.610 смртни случаи од коронавирус, што е најлош дневен рекорд од почетокот на пандемијата, објави Министерството за здравство.

Со тој број, вкупниот број на смртни случаи од коронавирус во земјата достигна 91.470, соопшти Министерството.

Земјата е заклучена по трет пат од почетокот на јануари, здравствениот сектор е под голем притисок, кој се соочува со скок на бројот на заразени лица.