Брнабиќ беше видно вознемирена од прашањето коа што и беше поставено. Таа реагираше бурно и изјави најпрво дека некој прашања не заслужуваат одговор но сепак поради почит кон медиуите ке одговори.

„Незгодно е да се посети земјата што го протера вашиот амбасадор и го означи како персона нон грата“, рече српската премиерка Ана Брнабиќ, одговарајќи на прашање во врска со поканата на црногорскиот премиер Здравко Кривокапиќ да ја посети Црна Гора.