Category: Македонија

Ова е шпионскиот авион на НАТО кој ќе предизвикаше судар над Црното Море: Пренасочен и приватен млазен авион кој летал од Сочи за Скопје

Руската агенција за воздушен сообраќај денеска соопшти дека патнички авион кој сообраќал на редовната линија Тел Авив-Москва за влакно .... 

Алтернатива останува дел од Владата: Услов биле меѓународни истраги за Монструм, Алфа, Диво насеље, Алмир Алиу

Алтернатива ќе биде дел од Владата и од парламентарното мнозинство, одлучи вечерва Цантралниот совет, највисокото тело на партијата. Како .... 

Каде заглави булдужерот? Три кандидати за лидер на СДСМ, зошто некои кандидатури кои беа најавувани не беа поднесени?

Согласно Правилникот прифатени се три кандидатури за претседател на СДСМ од страна на Централната изборна комисија, изјави денеска на .... 

Владата донесе одлука: Се замрзнуваат цените на основните прехранбени производи до крајот на јануари

Владата на денешната 124-та редовна седница донесе одлука за определување највисоки цени на основни прехранбени производи во трговијата .... 

Четири кандидати поднесоа пријави за лидери во СДСМ, пријавите одат на верификација во Централната изборна комисија

Централната изборна комисија на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија денеска ќе ги верификува кандидатурите кои ги исполнуваат критериумите ....