Лекарите откриле тумор на ‘рбетниот столб на Чедомир Јовановиќ, за кој се верува дека е бениген. Тој сè уште страда од ужасна болка, дури и најсилните лекови не му помагаат.

Лекарите пронајдоа тумор на ‘рбетниот столб на претседателот на Либерално-демократската партија (ЛДП), Чедомир Јовановиќ, кој веќе шест дена е во болницата Драгиша Мишовиќ!

Првите откритија на стручниот совет укажуваат дека туморот е бениген и ќе може да се отстрани со операција, но потребни се дополнителни тестови за да се постави конечна дијагноза.

Чедомир Јовановиќ, патем, сè уште трпи неподнослива болка, па дури и најсилните лекови, како што се „тродон“ и морфиум, не му помагаат!?!

Болнички извори известуваат дека од моментот кога Јовановиќ бил хоспитализиран поради силна болка во градите и стомакот, лекарите извршиле силни анализи со цел да постават дијагнозата.