Побарал пари за да им дозволи да преминат во БиХ, иако, по проверките, тој бил свесен дека ги исполнуваат условите за влез.

Судот на Босна и Херцеговина го осуди граничниот полицаец Кенан Никонтовиќ на шест месеци затвор за кривично дело примање мито и други форми на корист.

Според обвинението, на 13 јули минатата година, на меѓународниот граничен премин Брод, како полицаец на граничната полиција на БиХ, при контрола на патнички автомобил со холандски регистарски ознаки, од возачот и неговата сопруга побарал пари за да им дозволат да преминат во БиХ. извршиле проверки, биле свесни дека ги исполнуваат условите за влез.

Откако ја добил банкнотата од 20 евра, им дозволи да преминат во БиХ.