Низ годините се плетат разни сценарија за нивната љувов…

Аркан беше убиен на денешен ден во 2000 година во хотелот „Интерконтинентал“ во Белград, Цеца тогаш остана без најголемата поддршка и љубов во животот, а нејзините деца без татко.

Денес, една од најголемите српски sвезди, Светлана Цеца Ражнатовиќ (тогаш Величковиќ) и командантот Жељко Ражнатовиќ Аркан, се сретнаа на 11 октомври 1993 година, на прославата на Денот на српската гарда во Ердут.

Љубовта на прв поглед се случи меѓу нив, и по две години, брак. Нивната венчавка е прогласена за „венчавка на векот“, што се раскажува и денес.

Имаа хармоничен брак, на кој многумина им завидуваа, во 1996 година го добија синот Веjко и подоцна, ќеркатa Анастасија.

Сепак, сè се сврте преку ноќ. Аркан беше убиен во 2000 година…

По некое време, фолк-дивата можеше се врати на сцента, и му испеа неколку песни на покојниот сопруг.

Еден од нејзините најголеми хитови, „Нечу дуго“, многумина го поврзуваа со Аркан, сепак Цеца рече дека оваа песна ја наменила за своите деца, Вељко и Анастасија, ни има и дел за Аркан.

Песната во видеото е посветена на моите деца, по напорните денови во мојот живот … животот продолжува, ние шириме љубов … – напиша дивата.

Но, за овое песни таа во една прилика рече дека имаат многи сличности со Аркан. 

 „Забранет град“ (Забрањени град- е песна посветена на Аркан, исто како и „Од тебе не знам како да се опоравам“ (Од тебе незнам како да се опоравим), „Пиле“ и Играчка на осаменоста (Играчка самоќе)