Американците во матичната земја не сакаат да ги видат ниту најбараните српски пејачи. Зелениот картон за влез во Америка со години е забранет за Светлана Ражнатовиќ, како и Аца Лукас.

На Цеца Ражнатовиќ забранетиот влез во Америка и е одреден уште од 2003 година, кога беше уапсена за време акцијата Сабја.

Медиумите објавија кон крајот на минатата година дека забраната е укината, дури и беше најавена турнеја во САД. Како и да е, амбасадата на САД ниту ја потврдија, ниту ја негираа оваа информација, изјавувајќи дека тие не коментираат за индивидуалните проблеми со визите.

Исто така и Аца Лукас имаше проблеми за престој во Америка.

Во декември 2012 година, тој откри за што стануваше збор.

“Точно е дека во процесот на добивање виза, ме замолија да направам тест за лекови. Тие побараа нешто само за да ме одбијат. Кога го направив тестот за урина, тој покажа дека нема психоактивни супстанции во моето тело. Сепак, Бев одбиен, наводно заради семејно насилство. Повторно, решив да аплицирам за виза во март, па ќе видам што ќе речат, вели Лукас!

Неодамна, Мерима Његомир беше депортирана. Поточно, пред четири години, таа беше во Америка со туристичка виза, тврдејќи дека е на годишен одмор, но Министерството за имиграција на САД ја депортираше.

извор : магазин.мк