Светлана Цеца Ражнатовиќ, која неодамна e во љубов со новото момче Богдан Срејовиќ, девет години помлада, имаше многубројни хитови во текот на целата своја кариера и зборуваше за тоа како дошла до еден од најголемите, а тоа е песната „Белград“, што нејзината публика ја обожава.

Иако е познато дека Дино Мерлин и ја дал оваа песна, песната крие уште една тајна – дека всушност е дизајнирана како дует, сепак, поради војната, босанскиот пејач не можеше да ја отпее.

Намерно ми ја направи песната „Заборави“, а потоа ми рече дека има една убава песна за мене која е направена за дует. Но, бидејќи тогаш имаше војна и тој не можеше да пее за Белград, тој ми рече дека само јас ја имам таа специфична емоција и ми ја даде таа песна – откри Цеца Ражнатовиќ.

Никогаш не му реков ништо затоа што длабоко во себе осеќав дека тој ќе се понижи ако ја дадеме заедно песната.