Фотографијата на пациентот како се пресоблекува во привремената болница во Арена не е од безбедносните камери, туку е направена по телефон, вели директорот на Арената, Горан Грбовиќ и додава дека Армијата и МУП започнале истрага за тоа кој ја фотографирал жената и како фотографијата стигнала до социјалните мрежи.

Тој за Танјуг изјави дека Арената е воен здравствен објект од март, со одлука на Владата на Србија и дека со неа управува српската армија.

“Имаме безбедносни камери и надвор и внатре во зградата, но практично е невозможно да се фотографира со безбедносни камери. Ова беше направено по телефон, тоа е единственото нешто што го знам во моментот”, изјави тој.

Тој е сигурен дека никој од здравствените работници и луѓето од армијата не го сторил тоа, затоа што, како што вели, тешко е да се дише под вселенски костум и никому не би му паднало на памет да се занимава со такви работи.

“Овие луѓе се оптоварени со својата работа, даваат терапија, во Арената има повеќе од 400 пациенти. Никој од здравството и армијата сигурно не би го сторил тоа.