Жителот на Цетиње, Д.Д. (61) се самоуби денес активирајќи рачна бомба на влезот од зградата на Обвинителството, објави подгоричкиот портал ЦдМ.

Повикувајќи се на неофицијални информации, порталот пишува дека никој од вработените во Основното државно обвинителство не бил во близина, a немало ни граѓани.

Се наведува дека полицијата не го обезбедувала овој објект.