Панама, низ која минуваат големи количини дрога од Колумбија на пат кон САД, минатата година го собори сопствениот годишен рекорд на заплена на дрога. Минатата година биле запленети 91 тон дрога, претежно кокаин.

Повеќе од четири тони кокаин беа запленети оваа недела во Панама во три одделни операции, а во една од нив беше уапсен гувернерот од редовите на партијата на претседателот Лорентин Кортизо.

Гувернерот на зоната на староседелците во карипскиот регион, Ерик Иван Мартело, кого го назначи Кортизо, беше уапсен со друго лице додека патувале со автомобил во кој имало 79 килограми кокаин, скриен под седиштето.

Панама, низ која минуваат големи количини дрога од Колумбија на пат кон САД, минатата година го собори сопствениот годишен рекорд на заплена на дрога. Минатата година биле запленети 91 тон дрога, претежно кокаин.