Пулмологот зборуваше и за новиот вид на коронавирус што доаѓа од Велика Британија, но и за вакцината

  • Луѓето почнуваат да се однесуваат ирационално кога се исплашени. Во моментот, попрво ќе добиете малигнен тумор, сериозен и умрен, отколку да умрете од ковид.

Оваа година, повеќе од 20.000 луѓе ќе умрат од тумори, а околу 3.000 од ковид. Да не зборуваме за кардиоваскуларни болести. Кога ќе ги погледнете податоците за смртност во светот, нема големи промени. Во повеќето земји, вкупната смртност е потполно иста како и минатата година – истакна д-р Несторовиќ.

Јас навистина не ја разбирам вакцината Пфајзер, особено што е најскапа. Потоа, целата доза мора да се користи во рок од 12 часа веднаш штом ќе се одмрзне. Треба да се грижиме за нашите работни места, за нашите граѓани … Не се вакцинираме за да патуваме. Идејата е да се прими вакцината за да биде се во ред со нас – изјави пулмологот.

.